Topschaker Hans Böhm

Alhoewel het niet algemeen bekend is, zijn veel BN-ers een beetje of behoorlijk tennisgek. Dat geldt zeker voor Hans Böhm. Het schaakgeweten van Nederland maakte zo’n 25 jaar geleden kennis met de sport en raakte erdoor gefascineerd. Böhm kan uren filosoferen over vooral de mentale kant van topsport. Tennissen doet hij als een schaker: hij denkt zetten vooruit, waardoor hij tijd en ruimte kan maken om toe te slaan. 
Lees verder pdf

Sergio Herman: vedette van de haute cuisine in beeld

Met alle respect voor Jonnie Boer, Cees Helder en al die andere culinaire grootheden, Sergio Herman mag met recht de titel dragen van ‘Beste Nederlandse chef-kok aller tijden’. In zijn driesterren restaurant Oud Sluis benaderde hij jarenlang de perfectie, totdat hij eind 2013 besloot ‘het rustiger aan te gaan doen’.
Lees verder pdf

Tennisgek Vivienne van den Assem

Alhoewel het niet algemeen bekend is, zijn veel BN-ers een beetje of behoorlijk tennisgek. Dat geldt ook voor Vivienne van den Assem. De allround actrice/presentatrice kreeg de sport in OudBeijerland met de paplepel ingegoten. Vooral de familie van moeders kant was verknocht aan het spelletje. Viviennes rackets staan momenteel werkloos te zijn in Utrecht omdat ze de tijd niet kan vinden om naar de baan te gaan.

Lees verder pdf

De tragiek van een clown

Mansour Bahrami leek voorbestemd om tennisprof te worden. De politiek in zijn geboorteland Iran (voorheen Perzië) gooide danig roet in het eten. Toch wist hij via allerlei omwegen uiteindelijk met tennis zijn brood te verdienen. Al jaren vermaakt hij met zijn fratsen en zijn technische hoogstandjes het publiek bij voornamelijk seniorentoernooien. Met een glimlach op het gezicht voert hij de meest clowneske maar soms ook onnavolgbare kunsten uit. Achter die lach gaat echter ook een traan schuil. Dat kenmerkt de clown. TENNiS.nl Magazine zocht hem op bij de AFAS Tennis Classics in Apeldoorn.
Lees verder pdf